×
Temps de lectura 2 min.

Sabemos que las mascotas son uno más de la familia. Su compañía y sus juegos se convierten en momentos imprescindibles del día, y ellos son un miembro más del entorno más cercano.  Por eso, es importante dedicarles todo el cuidado que se merecen, pues los animales, como todos, también pueden tener complicaciones de salud.

Cuando hablamos de mascotas, su salud también empieza en la prevención. Por eso, hoy te contamos un poco sobre cómo la desparasitación de las macotas beneficia a la salud de todos y por qué es importante tener una rutina para ello.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT DESPARASITAR LA TEVA MASCOTA?

Els animals amb els quals convius poden acollir diferents paràsits, tant externs com interns. La teva mascota pot acollir paràsits com les puces, molt freqüents en gossos i gats, que s'alimenten picant i xuclant la sang del seu amfitrió; paparres, un dels paràsits més comuns en les mascotes i un dels més perjudicials; i flebòtoms i mosquits, que són importants transmissors de patogens.

Una rutina pautada t'ajuda a evitar trastorns gastrointestinals i circulatoris, a més d'afavorir el desenvolupament adequat de la teva mascota. Però que estigui infestada no només significa un perill per a la seva salut. A més de poder contagiar a altres animals, també pot alterar el teu benestar.

Entre les patologies que pots patir si la teva mascota no té una correcta desparasitació estan:

  • El cuc intestinal Dypilidium caninum, transmès per puces, que pot causar infecció intestinal en les persones, sobretot en nens per ingesta accidental de la puça. Presenta diarrea o dolor abdominal, entre d'altres.
  • La malaltia de Lyme, transmesa per les paparres mitjançant el bacteri Borrellia. Aquest bacteri infecte a  la sang dels gossos pot passar als humans si et pica una paparra infectada. La simptomatologia de la malaltia de Lyme s'inicia amb coïssor de la picada, febre, i evoluciona a dolor en les articulacions i fatiga crònica.
  • La leishmaniosi, transmesa per flebòtoms, mitjançant el paràsit Leishmania infantum. En els gossos ocasiona una greu malaltia de difícil tractament. En les persones té dues presentacions, una és cutània, amb lesions ulceroses a la pell, i una altra visceral, amb distensió abdominal i inflamació de fetge i melsa.

¿Por qué es importante desparasitar a tu mascota?

UN PLA DE DESPARASITACIÓ PER PREVENIR

El pla de desparasitació de la teva mascota ha de tenir en compte factors com la zona geogràfica, època de l'any i l'entorn de la mascota.

A més, sempre tingues present les indicacions referents a:

  • Espècie de destinació, edat i pes.
  • Contra què paràsit
  • Contra quina fase del paràsit
  • Resistència a l'aigua
  • Durada del tractament
  • Durada de l'efecte

No ho dubtis i estableix un pla de desparasitació anual per a les mascotes de la casa, perquè en qüestió de salut, sempre val més prevenir que curar. I recorda que a la teva farmàcia pots trobar els repel·lents, acaricides i insecticides que necessitis per mantenir-les sanes.

Categories
Preu