×
Temps de lectura 2 min.

La pell del teu cos fa funcions reguladores i protectores molt importants. No oblidis que aquest òrgan necessita cures extra, i no n'hi ha prou amb hidratar-la per combatre alteracions, com la cel·lulitis i les estries. Avui t'expliquem cures per fer-los front, mantenint una pell sana i ferma.

COMBATRE LA CEL·LULITIS

La cel·lulitis és una alteració de l'estructura del teixit adipós hipodèrmic, que es produeix sobretot en natges i cuixes, però també pot aparèixer a la part superior dels braços i a la cara interna dels genolls.

La cel·lulitis té tres fases: edematosa, fibrosa (quan s'observa la “pell de taronja”) i escleròtica, la més avançada, en què la inflamació i la inflor són clarament visibles. La “pell de taronja” es crea quan els adipòcits, les cèl·lules greixoses que formen el teixit adipós, augmenten la seva mida.

Per combatre la cel·lulitis, recorda:

  • Seguir una dieta saludable, rica en verdura i fruites, evitant aliments grassos i processats.​
  • Beure suficient aigua, com a mínim es recomanen 2 litres diaris per a una correcta hidratació.
  • Fer exercici almenys durant 30 minuts cada dia. Fomenta exercicis més focalitzats a la zona afectada, com esquats, córrer o bicicleta.
  • Evitar el sedentarisme i hàbits nocius com el tabaquisme.
  • Aplicar tractaments específics d'acció liporeductora / lipolítica i reafirmant.

L'acció sinèrgica dels actius anticel·lulítics que incorporen aquests dermocosmètics, juntament amb un massatge, estimula l'eliminació del greix acumulat i afavoreix la microcirculació. Aquests actius solen ser extractes vegetals, com els de menta o el castanyer d'Índies, que afinen i remodelen el contorn, i altres substàncies com vitamines.

El massatge és important perquè ajuda a l'absorció del producte i al drenatge limfàtic, a mobilitzar els líquids de l'organisme per afavorir l'eliminació de les substàncies de rebuig que s'acumulen al líquid intercel·lular. S'ha de realitzar amb moviments ascendents a les zones afectades, insistint amb moviments rotatoris dels artells.

Piel: es hora de cuidarla

REDUIR LES ESTRIES

Les estries solen aparèixer quan hi ha un canvi brusc de pes, durant la pubertat o l'embaràs: són difícils d'eliminar, però en canvi sí que es poden prevenir i atenuar. L'ideal és actuar abans o, si ja ha aparegut, quan l’estria està en una primera fase inflamatòria, que és quan apareix una lesió lleugerament violeta i encara no és de color blanc.

Els tractaments antiestries actuen en la longitud, amplada, profunditat i en el color de les estries. S'apliquen a les zones on solen aparèixer, que són les cuixes, les natges, els pits, la part superior dels braços i al ventre, desplaçant les mans de dalt a baix sense deixar de tocar la pell.

Als pits, amb el palmell d'una mà, fes un cercle de fora cap al centre d'un sinus i repeteix el mateix moviment amb l'altre.

A més d'aplicar productes antiestries, que pots trobar a la teva farmàcia, hi ha altres hàbits que et poden ajudar:

  • Mantingues una bona hidratació interna, per afavorir-ne la bona elasticitat i minimitzar-ne l'aparició.
  • Fes servir diàriament una bona crema hidratant, que oxigeni la pell i mantingui el seu benestar.
  • Realitza exercici que reforci la pell on solen aparèixer les estries.

Recorda aquestes recomanacions al teu dia a dia i mantingues la teva pell sana i en forma. I, per donar-li una cura personalitzada i adaptada al que el teu cos necessita, compta sempre amb el consell del teu farmacèutic i incorpora-ho a la teva rutina.

Categories
Preu